The Zed Consort zingt muziek van Zeeuwse bodem

Zaterdag 18 maart 2017, aanvang 20:15

Sopraan en artistiek leider: Elisabeth Blom

Altus: Bart Uvyn

Tenor: Adriaan de Koster

Bas: Arnout Malfliet

Klavecimbel: Jan de Viet

Het vocaal ensemble opent het concert met een aantal misdelen uit de Missa Peccata Mea van de uit Axel afkomstige componist Lupus Hellinck (1493-1541). Tot de top-componisten uit de Renaissance behoort zeker de uit Tholen afkomstige Ghiselin Danckerts, van wie enkele stukken ten gehore gebracht worden. Danckerts was jarenlang in dienst van de pauselijke kapel in Rome. Er is weinig muziek van hem bewaard gebleven, een aantal prachtige juwelen zijn tijdens dit concert te beluisteren.

Een Zeeuw in hart en nieren is Daan Manneke (Kruiningen, 1939), een van Nederlands meest bekende hedendaagse componisten. Zijn muziek vindt weerklank bij doorgewinterde concertbezoekers maar ook bij de minder ervaren luisteraar. Manneke heeft zijn inspiratie ondermeer ontleend aan de Renaissance-muziek. Het programma voor de pauze bestaat dan ook uit een afwisseling tussen zijn composities (waaronder zijn wereldberoemde psalm 121) en composities uit de Renaissance.

Na de pauze wordt het publiek getracteerd op luchtige chansons van de componisten Hellinck, Danckerts, di Lasso, Sweelinck en het grappige, virtuoze grappige il est bel et bon van Pierre Passereau. De vocale muziek wordt afgewisseld door instrumentale soli van Cavazzoni, tijdgenoot van Danckerts, en Frescobaldi.

www.keldermansconcerten.nl

Reserveer Tickets Online (voor hotmail: stuur a.u.b. een email naar musicazelandica@gmail.com)

Prijs per ticket: € 15,00